Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Teleća Čorba»Okroška - hladna čorba sa mesom i kiselim krastavčićima

Okroška - hladna čorba sa mesom i kiselim krastavčićima

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958146
Okroška - hladna čorba sa mesom i kiselim krastavčićima1 / 2
22/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Niste ni pretpostavljali da može da postoji hladna čorba koja će tako da vam pomuti um"

Potrebni sastojci

  • kuvano meso - 600 g, teleće
  • jaja - 2 komada
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • pavlaka - 150 g, kisela
  • beli luk - 3 čena
  • luk - 1/2 glavice
  • senf - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • salamura - od krastavčića
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo jaja i isečemo belanca.

U posudi pomešamo na sitno isečeno, prethodno dobro skuvano meso, isečene krastavčiće, luk i beli luk.

Dodajemo belanca i salamuru, dolivamo vodu i mešamo.

Izgnječimo žumanca i pomešamo ih sa pavlakom i senfom.

Sipamo u čorbu zasladimo šećerom i ohladimo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: