Način pripreme
U istopljeni maslac se dodaje 20 g prosejanog brašna. Preostalo brašno se proseje sa kakaom i praškom za pecivo. Belanca se razdvoje od žumanaca. Belanca se umute u tvrd sneg sa delom šećera i ostavljaju se sa strane.
Žumanca se umute sa preostalim šećerom i dodaje se maslac. Dalje se radi rukom ili drvenom ili plastičnom špatulom. U žumanca se dodaje postepeno iz tri puta brašno i belanca umućena u sneg i meša se dok se ne dobije ujednačena smesa.
Peče se uz ventilator u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohlađena kora za tortu se raseče horizontalno na dva dela. Prvi deo se napoji sirupom, maže se kremom, posipa se rendanom čokoladom.
Stavlja se odozgo drugi deo i ponavalja se - sirup, krem, rendana čokolada. Cela torta se namaže preostalim kremom. Ostavlja se na hladnom mestu 12 sati da se stegne. Ukrašava se narendanom čokoladom.
Torta se čuva u frižideru do serviranja.