Način pripreme
Ovu mlečnu supu često pripremam deci, može i za male i velike, takođe i za one koji su na dijeti.
Idealna je za ljude koji nemaju uvek sveže mleko kući ili su alergični na sveže mleko.
U jednu malu šerpu stavljamo kuskus sa vodom da se kuva. A dok se kuskus kuva, uzimamo jednu veliku posudu, unutra stavljemo kiselo mleko, brašno i razbijemo jedno jaje, mešamo dobro dok ne dobijemo gustu glatku smesu.
Nakon što se kuskus skuva, dodajemo unutra smesu i mešamo da se ne stvore grudvice, začinmo himalajskom solju malo i na kraju, kad isključimo ringlu, stavljamo maslac unutra.
Serviramo mlečnu čorbu sa jajima i kuskusom za bebe i decu slatkom alevom paprikom, a za odrasle sa ljutom alevom paprikom ili bez.
Preporučuje se za bebe preko 12 meseci kada im se može davati kiselo mleko i jaja.