Krambl sa šumskim voćem i lešnicima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
25/10/2019
"I najlepše kod ovog slatkiša je što se servira sa sladoledom, kao dupla sreća "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zamrznuto voće, sok od limuna, pola šećera i ovsene pahuljice se dobro promešaju. Dobijena voćna smesa se rasporedi u četiri vatrostalne šolje zapremine 180 ml, koje su prethodno podmazane.

Preostali šećer, iseckani lešnici, brašno i na kocke isečen maslac se pomešaju i namrve dok se ne dobiju maslac mrvice. Raspoređuju se preko voća.

Stavite šolje da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20-25 minuta dok se ne dobije prijatna zlatasta boja.

Ovaj krambl se servira topao sa kuglama sladoleda ili umućenom pavlakom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar