Pikantna čorba od paradajza

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
28/10/2019
"Tek obična čorba od paradajza, a toliko ukusna i aromatična, da svi pitaju za recept "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 400 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • čili - 1 ljuta paprika
  • šaragrepa - 1 komad
  • sojino mleko - 5, 5 šolja
  • sok od limuna - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se zagreva.

Stavite paradajz isečen na polovine u posudu za pečenje preko papira za pečenje, posipajući malo maslinovog ulja i zapecite ih oko 8 minuta.

U blenderu pomešajte ispečen paradajz, beli luk, čili papriku, šargarepu, sojino mleko, sok od paradajza i sok od limuna, dok se ne dobije ujednačena smesa. prebacite je u srednje veliku šerpu i stavite je da provri na srednjoj vatri. Smanjite vatru i kuvajte još 5 minuta. Začinite solju i biberom.

Pre nego što servirate ukrasite peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar