Vojnički čorbasti pasulj

28/10/2019
"Ne, ne čini vam se, ovo je stvarno originalni vojnički čorbast pasulj, o čijem jedinstvenom ukusu postoje legende "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano118
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 šolja, beli
  • ulje - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • zelene paprike - 1 komad
  • so - po ukusu
  • nana - sveža ili suva
  • zaprška
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oprani beli pasulj sipamo u veliku šerpu i prelivamo hladnom vodom da se kuva.

Pripremamo povrće, očistimo i isečemo na komade.

Kad čorba provri dodajemo povrće i 2 supene kašike ulja. Kuvamo dok ne bude gotovo i dok povrće ne omekša na tihoj vatri.

Ako želite da se pasulj brže skuva dok vri, nemojte dodavati so. Stavite na kraju, kad bude skoro gotov.

Pripremite zapršku za čorbast pasulj, ugrejte ulje u tiganju, dodajte alevu papriku, pazite da ne izgori. Promešajte kratko i sipajte u šerpu.

Na kraju dodajte isečenu svežu ili suvu nanu, kuvajte još 5-10 minuta i vojnički čorbasti pasulj je gotov.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar