Krem čorba od krompira sa frankfurterima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
28/10/2019
"Deca možda ne padaju mnogo na krompir čorbe, ali da li ste do sad probali da dodate i frankfurtere u nju "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano79
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 800 g
  • frankfurteri - 300 g
  • pavlaka - 1 čaša, kisela
  • sveže mleko - za razređivanje
  • feta - oko 200 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • so
  • biber
  • oraščić - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir, operite ga i isecite krupnije. Stavite ga da se kuva sa dovoljnom količinom vode, dok potpuno ne omekša.

Sklonite posudu sa ringle, ako je potrebno odlijte vodu i pasirajte u pire. Vratite na ringlu i dolijte sveže mleko, dok ne dobijete željenu gustinu.

Dodajte začine u čorbu i namrvljeni feta sir. Mešajte dok se on ne istopi u čorbi, nakon toga dodajte kiselu pavlaku - njena količina može biti malomanja od čaše, a po želji možete da iskoristite i tečnu pavlaku.

Čim čorba provri sklonite s ringle. Servirajte čorbu sa prethodno isečenim zapečenim frankfurterima i pospite sa malo peršuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar