Bogata krompir salata sa jajima od prepelice

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
28/10/2019
"Buket izobilja, eksplozija ukusa i aroma, koje ćete pamtiti dugo nakon što pojedete salatu "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 350 g, mladi
  • jaja od prepelice - 5 - 6 komada
  • slanina - 250 g, isečena na tanke lente, može i slanina
  • paprike - 2 - 3 komada, crvene marinirane, mogu i čorbadžijske
  • luk - 1 glavica, crveni
  • luk - 1 vezica, mladi
  • peršun - 1/2 vezice
  • limun - 1 komad, sok
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se očisti od nežnog omotača i skuva se kratko u posoljenoj vodi, budući da je ceo dobro je da odeberete sitniji krompir.

Jaja od prepelice se skuvaju i oljušte, iseku se na polovine. Paprike se iseku na tračice, a luk - na polumesece stari i na sitno mladi.

Svi sastojci osim jaja se stavljaju u odgovarajuću posudu, začinjavaju se uljem, solju, sokom od limuna i biberom i mešaju se.

Dodaju se prepeličija jaja, posipa se svežim peršunom i salata je spremna za serviranje.

Dobro je da odstoji nekoliko sati u frižideru, jer tako će biti još ukusnija.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar