Način pripreme
1. Kuvajte jaja 4-5 minuta, ohladite ih i oljuštite. Zagrejte maslinovo ulje, pa kada se zagreje, sklonite ga sa vatre i u njega stavite čenove belog luka, biber, karanfilić, lovorov list, peršun i so.
Zbog visoke temperature maslinovog ulja, sve će početi brzo da se prži i pustiće arome za kratko vreme. Ostavite marinadu da se ohladi, dodajte joj sirće i stavite jaja da se mariniraju nekoliko sati, a najbolje bi bilo da prenoće tako.
2. U činiju stavite iseckane krastavac i paradajz, promešajte sa listovima salate (ako su veliki, iscepkajte ih), spanać i rukolu. Prelijte delom aromatičnog maslinovog ulja iz marinade, posolite, stavite orašaste plodove i semenke, pa dodajte balzamiko sirće.
Ponovo sve promešajte i prebacite u činiju sa salatom, u kojoj ćete jelo servirati. Preko izmrvite ili isecite plavi sir i cela ili isečena na pola marinirana jaja od prepelice.
Odlična kombinacija i veoma ukusna salata, koja brzo zasiti!
Prijatno!