Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Salata sa mariniram jajima od prepelice

Salata sa mariniram jajima od prepelice

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Salata sa mariniram jajima od prepelice
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
22/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"A sada nešto elegantije, za sve koji imaju 1-2 flaše belog vina"

Potrebni sastojci

  • jaja prepelice - 8 komada
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • karanfilić - 2 - 3 cveta
  • sirće - 3 kašike
  • peršun - 1 šaka, listovi
  • beli luk - 3 čena
  • biber - 2 zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • bejbi spanać - 2 šake
  • rukola - 1 - 2 šake
  • listovi salate - 1 - 2 šake, sveža
  • paradajz - 2 komada
  • krastavac - 1/2 komada
  • orašasti plodovi - 5 kašika, miks (pinjole, semenke bundeve i suncokreta, susam)
  • plavi sir - 60 g
  • balzamiko sirće - po želji
  • so - po želji
  • med - 1 kašika, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Kuvajte jaja 4-5 minuta, ohladite ih i oljuštite. Zagrejte maslinovo ulje, pa kada se zagreje, sklonite ga sa vatre i u njega stavite čenove belog luka, biber, karanfilić, lovorov list, peršun i so.

Zbog visoke temperature maslinovog ulja, sve će početi brzo da se prži i pustiće arome za kratko vreme. Ostavite marinadu da se ohladi, dodajte joj sirće i stavite jaja da se mariniraju nekoliko sati, a najbolje bi bilo da prenoće tako.

2. U činiju stavite iseckane krastavac i paradajz, promešajte sa listovima salate (ako su veliki, iscepkajte ih), spanać i rukolu. Prelijte delom aromatičnog maslinovog ulja iz marinade, posolite, stavite orašaste plodove i semenke, pa dodajte balzamiko sirće.

Ponovo sve promešajte i prebacite u činiju sa salatom, u kojoj ćete jelo servirati. Preko izmrvite ili isecite plavi sir i cela ili isečena na pola marinirana jaja od prepelice.

Odlična kombinacija i veoma ukusna salata, koja brzo zasiti!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: