Prepelice sa kremom od citrusa

28/06/2019
"Ako se govori o ukusnim prepelicama - ne treba da mislimo ni o jednim drugim "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • prepelice - 4 komada
  • limun - 1 komad
  • pomorandže - 1 komad
  • aleva paprika - ¼ kašičice, ljuta
  • maslac - 100 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • beli biber - ½ kašičice
  • so - ½ kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac ostavljamo da omekša i umutimo sa sokom i izrendanom korom od limuna i pomorandže. Dodajemo ljutu alevu papriku. Stavljamo u foliju i napravimo kao rolat, ostavljamo u zamrzivaču 2 sata.

Prepelice isečemo na pola, natrljamo solju i biberom i namažemo uljem. Pečemo 30 minuta na 200 stepeni, nekoliko puta okrećemo i mažemo uljem.

Zamrznuti krem sečemo na 8 jednakih delova. Prepelice serviramo tako što na svako parče stavljamo po jedno parče zamrznutog krema.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar