Bogata krompir salata Frankfurt

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
05/08/2018
"Ne zaboravite pivo i ne pravite kompromis sa ukusom - ovo je autentična bogata krompir salata Frankfurt "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 338
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada (oko 650 g)
  • jaja - 3 komada
  • kobasice - 3 - 4 komada, Frankfurt
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 komada
  • divlji luk - oko 10 strukova
  • peršun - 3 - 4 struka
  • gauda - 120 g
  • Za sos od majoneza
  • majonez - 200 g
  • krem sir - 100 g
  • senf - 2 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike ili po ukusu
  • so - po ukusu
  • pivo - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte krompir i jaja i ostavite da se ohlade. Oljuštite ih i isecite na parčiće.

Kisele krastavčiće i kobasice isecite na krugove, a krajeve im sačuvajte.

2. U blender stavite sačuvane krajeve i mutite na visokoj brzini nekoliko sekundi da se samelju. Stavite u njih majonez, senf, krem sir, gaudu na kocke, sok od limuna, so i pivo i provrtite još 2-3 sekunde da se homogenizuje i dobije gladak sos.

3. Stavite u posudu krompir, jaja, krastavčiće i kobasice, pospite iseckanim divljim lukom i peršunom i zamesite dobro sa sosom od majoneza.

4. Servirajte salatu blago ohlađenu i posutu sa još svežih začina. Prijatno!

* Da bi bila pogodna da je konzumiraju deca u ovoj salati pivo možete da zamenite kiselom vodom, pravila sam i takođe sjajno ispadne, ali nedostaje specifičan ukus koji daje pivo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar