Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Ovčarska salata»Ovčarska salata sa jajima prepelice

Ovčarska salata sa jajima prepelice

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Ovčarska salata sa jajima prepelice
Fotografije: N.Akifova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Samo jedna ovakva salata vam je dovoljna da dobro pojedete i da ne mislite na hranu u narednim satima"

Potrebni sastojci

  • krastavac - 1/2 komad
  • paradajz - 1 komad
  • mladi luk - 1 struk
  • paprika - 1 komad, pečena
  • šunka - 1 kolut, naseckan
  • jaja prepelice - 3 komada
  • kačkavalj
  • sir
  • pečurke - 1 - 2 komada
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvajte jaja prepelice. Kuvajte ih najviše 4 minuta, oljuštite ih i ostavite po strani.

Operite povrće pod tekućom vodom i započnite pripremu salate sa krastavcem. Iseckajte je na komade i stavite je u tanjir, nakon toga ponovite postupak sa paradajzom i mladim lukom, zatim stavite pečenu papriku i jedan komad kačkavalja, koji ste iseckali na kockice. Na kraju dodajte šunku.

Posolite salatu, narendajte sir preko nje i poređajte jaja, koja ste presekli na pola, pa sve završite jednom maslinom na vrhu i prelijte maslinovim uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: