Prženice sa tikvicama i sosom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj19112
29/10/2019
"Ne, to nisu pržene tikvice, već prženice i super su ukusne, obavezno sa sosom "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano80
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kako bi napravili sos, izgnječite bosiljak sa belim lukom. Prebacite pastu u posudu i promešajte je sa korom od limuna i parmezanom.

Ispasirajte sve sa maslinovim uljem. Narendane tikvice posolite i ostavite da odstoje 1 sat.

Operite tikvice i ocedite ih veoma dobro. Prosejte brašno u posudu, napravite udubljenje u sredini i sipajte žumance i maslinovo ulje u udubljenje. Dodajte 5 kašika vode.

Promešajte, posolite i dodajte biber, pa ostavite smesu da odstoji malo. Nakon toga dodajte tikvice.

Umutite belanac, pa i njega dodajte. Ugrejte ulje u tiganju. Kašikom uzimajte od smese i pržite prženice. Poslužite uz sos.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar