Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Prženice sa tikvicama i sosom

Prženice sa tikvicama i sosom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Prženice sa tikvicama i sosom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ne, to nisu pržene tikvice, već prženice i super su ukusne, obavezno sa sosom"

Potrebni sastojci

  • za sos
  • bosiljak - 15 g
  • beli luk - 4 čena
  • parmezan - 75 g
  • limunova kora - od 1 komada
  • maslinovo ulje - 150 ml
  • za prženice
  • tikvice - 450 g rendane
  • brašno - 75 g
  • jaja - 1 komad
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kako bi napravili sos, izgnječite bosiljak sa belim lukom. Prebacite pastu u posudu i promešajte je sa korom od limuna i parmezanom.

Ispasirajte sve sa maslinovim uljem. Narendane tikvice posolite i ostavite da odstoje 1 sat.

Operite tikvice i ocedite ih veoma dobro. Prosejte brašno u posudu, napravite udubljenje u sredini i sipajte žumance i maslinovo ulje u udubljenje. Dodajte 5 kašika vode.

Promešajte, posolite i dodajte biber, pa ostavite smesu da odstoji malo. Nakon toga dodajte tikvice.

Umutite belanac, pa i njega dodajte. Ugrejte ulje u tiganju. Kašikom uzimajte od smese i pržite prženice. Poslužite uz sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: