Francuski hleb uže

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k435
Francuski hleb uže
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
31/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ko ne želi da započne dan toplim francuskim hlebom, tek izvađenim iz rerne sa malo sira"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1/2 kg tipsko
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • voda - 100 ml, topla
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • jogurt - 1 šolja
  • susam - za posipanje
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorite u toploj vodi i dodajte šećer. Ostavite na stranu da se kvasac aktivira. Nakon toga, umesite testo sa ostalim namirnicama. Umesite meko testo, koje ostavite da udvostruči zapreminu.

Testo podelite na 6 delova, od kojih napravite dugačke valjke. Svaki valjak presecite na pola po dužini i nakon toga ih umotajte kao uže. Ovako pripremljene francuske hlebove (bagete) poređajte u nauljani pleh.

Premažite lagano uljem i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadite i premažite ih maslacem. Prekrijte krpom za mekšu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: