Hladna čorba od paradajza sa sitnim sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
31/10/2019
"Vrućine se najbolje prevazilaze uz hladnu čorbu od paradajza ili bar tako volimo da kažemo da bismo sipali još "
Priprema45 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg
  • jaja - 3 komada
  • sitan sir - 250 g
  • ulje - 30 ml
  • šećer - 1 prstohvat
  • kim - 1 prstohvat
  • peršun - 1/2 vezice
  • limun - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Operemo i poparimo paradajz vrelom vodom, pri čemu smo prethodno napravili krstasti razrez na dnu paradajza. Oljuštimo ga.

Pasiramo oljušten paradajz u sok.

Skuvamo i oljuštimo jaja i isečemo ih na kocke.

Mešamo sitan sir sa uljem i postepeno dodajemo sok od paradajza.

Začinjavamo solju, šećerom, biberom i sokom od limuna.

Serviramo sa stino isečenim peršunom i kockama tvrdo skuvanih jaja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar