Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Paradajza»Čorba od paradajza sa aromatičnim brusketima i sirom

Čorba od paradajza sa aromatičnim brusketima i sirom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Čorba od paradajza sa aromatičnim brusketima i sirom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
15/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Postoje čorbe za koje se kaže da su kao ostvaren san"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • celer - 3 - 4 stabla
  • peršun - 1/2 veze
  • biber - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 2 - 3 struka
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • paradajz pire - pola konzerve
  • paradajz - 1 velika konzerva (ceo, oljušten)
  • šećer - 1 kašičica
  • pileći bujon - 500 ml
  • sir - 200 g
  • baget - 1 komad
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite paradajz u pleh. Prelijte maslinovim uljem, posolite i pecite u rerni na 200 stepeni 20-30 minuta.

Isecite hleb na kriške. Izrendajte šargarepu. Isecite luk i beli luk sitno i dinstajte svo povrće u plehu.

Dodajte sitno iseckana stabla celera. Sipajte paradajz iz konzerve i paradajz pire u tiganj sa povrćem. Dodajte nekoliko prstohvata šećera da biste balansirali kiselinu.

U drugoj posudi na vatri ugrejte maslinovo ulje i unutra stavite dva-tri čena belog luka i strukove majčine dušice.

Pecite kriške u začinjenom maslinovom ulju. Izvadite pečeni paradajz iz rerne.

Prepolovite ih, nemojte ljuštiti i dodajte u smesu. Izgnječite ih u u tiganju. Sipajte bujon od povrća i ostavite čorbu da vri.

Dodajte sitno iseckan peršun i listove celera pre nego što skinete sa vatre. Pasirajte supu. Završite mrvljenim kravljim sirom i ukrasite paradajz čorbu zapečenim kriškama belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: