Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Paradajza»Čorba od paradajza sa sirom i prženim hlebom

Čorba od paradajza sa sirom i prženim hlebom

ZoriZori
Guru
7272345k206
Čorba od paradajza sa sirom i prženim hlebom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
19/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ne, nije krem čorba, ovo je super aromatična čorba od paradajza, koja je najukusnija sa prženim hlebom"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad, zelena
  • celer - 2 struka
  • sir - 150 g (rendan)
  • hleb - 2 kriške, iseckan na kockice i ispržene sa 1 kašikom maslaca
  • ulje - 2 kašike
  • voda - 4 šolje (može i bujon od povrća)
  • so
  • kumin
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajzu uklonite kožicu i isecite ga na kockice i krupno narendajte. Papriku, luk i celer očistite pa sitno iseckajte.

Dinstajte luk i papriku sa malo ulja u tiganju sa poklopcem. Dodajte celer i paradajz, pa kada smesa proključa, onda dodajte i so po želji.

Sipajte vodu (ili bujon od povrća) i kuvajte još 15 minuta. Isključite ringlu i neka tiganj odstoji još 10 minuta, stavite poklopac. Na kraju dodajte rendani sir.

Čorba se servira sa dosta peršuna, sitno iseckanog, i u svaki tanjir stavite po nekoliko kockica hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: