Celo pečeno pile u đuvečari

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
31/10/2019
"Vi nađite dovoljno veliku đuvečaru, u koju će da stane pile, mi ćemo vam pokazati dalje šta da radite "
Priprema10 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno250 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca117
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad, celo
  • maslac - grudva
  • so
  • pivo - 1/2 konzerve od 330 ml
  • za mazanje pileta
  • kari
  • ruzmarin
  • dimljena aleva paprika
  • luk u prahu
  • beli luk u prahu
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pile i posolite ga obilno spolja i iznutra. Namažite ga celo uljem.

U posudi pomešajte sve sastojke (začine za mazanje).

Njima pospite celo pile, utrljavajući dobro u kožu da se zalepi.

Stavite ga u đuvečaru sa poklopcem. Sipajte pivo. Zatvorite poklopcem.

Stavite pile u đuvečari u hladnu rernu. Pojačajte temperaturu na 250 i sačekajte 10 minuta, a nakon toga smanjite na 160.

Pecite pile 4 sata na toj temperaturi. Izvadite i otvorite. Ako je neophodno vratite da se zapeče odozgo.

Meni je bilo neophodno. Pečeno celo pile u đuvečari se idealno ispeklo sa hrskavom koricom.

Servirajte, dok je toplo, sa garinungom ili salatom po vašem izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar