Način pripreme
Patlidžan i paprike ispečemo i oljuštimo. Paprike sečemo na duge trakice, patlidžan takođe.
Luk i beli luk sečemo na tanke kriške, šargarepu na tanke trakice.
Ljute paprike takođe isečemo. Paradajz oljuštimo i sečemo na krugove.
Ugrevamo ulje (sve pržimo na tihoj-umerenoj vatri) i prvo pržimo luk, beli luk, šargarepu i ljute paprike dok ne omekšaju.
Dodajemo i paradajz. Pržimo dok voda ne ispari. Stavljamo paprike i kad se proprže na kraju stavljamo patlidžan.
Posolimo po ukusu i sve pržimo dok ne ostane na masti. Na kraju posipamo isečenim peršunom.
Jelo možete jesti odmah ili ga možete staviti u tegle.
Ako su tegle za zimniciu, napunite ih, zatvorite i sterilizujte 15-20 minuta.
Ako ćete konzumirati tegle odmah, napunite dok je još toplo jelo i zatvorite tegle, nakon što se ohladi stavite u frižider, tako traje oko dve nedelje.