Zatvorene pogačice sa šunkom i kačkavaljem

01/11/2019
"Koliko god da ih zatvarate, apetitni miris će odati da se unutra nalaze šunka i kačkavalj "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite mast i ostavite da se ohladi.

Ugrejte sveže mleko i u njemu rastvorite kvasac, šećer i 2 supene kašike brašna. Promešajte i ostavite 10 minuta pokriveno krpom.

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Po ivicama popsite so. U brašno dodajte aktivirani kvasac, hladnu mast i belance jajeta. Žumance odvojite za premazivanje malih pogačica.

Zamesite meko testo koje se ne lepi, trudite se da ne dodajete više brašna. Stavite testo u posudu i pokrijte krpom ili folijom da nadođe dok se ne udvostruči, oko 40-50 minuta.

Isecite šunku i kačkavalj. Možete staviti i drugi nadev po želji - na primer mrvljeni sir i jaje.

Nadošlo testo podelite na dva dela. Svaki razvucite na tanku koru. Metalnim obručem ili čašom isecite krugove. Uzmite jedan krug i stavite preko njega krišku šunke i kačkavalja. Odozgo stavite drugi krug i uz pomoć viljuške pritisnite ivice. Nastavite na isti način sa preostalim testom.

Obložite pleh papirom za pečenje i poređajte punjene pogačice. Uzmite oštar nož i napravite po nekoliko proreza na svakoj. Da bi bilo preciznije, možete koristiti žilet. Ostavite ponovo da nadođe 20 minuta.

Pomešajte odvojeno žumance sa kašičicom vode ili svežeg mleka i ovom smesom premažite zatvorene pogačice sa šunkom i kačkavaljem.

Pospite punjene hlepčiće semenkama i stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar