Način pripreme
Operite šolju i po pirinča veoma lepo, sve dok voda ne postane bistra i potopite ga na 30 minuta. Nakon toga ga ponovo isperite i ocedite, pa pirinač ubacite u uređaj za kuvanje pirinča.
Dodajte i bundevu, nasečenu na kockice (oko 1 i po šolje), kao i 2 kašike kokosovog ulja.
Začinite sa 1 i po ravnom kašičicom fino mlevene himalajske soli, po pola kašičice karija, kurkume i kumina, dodajte 1/3 kašičicu mlevenog bibera, 1 kašičicu smeđeg šećera od trske i 2-3 prstohvata đumbira u prahu (može i sveže rendani koren, oko 1 cm).
Promešajte sve sastojke i dodajte tačnu proporciju vode - 3 šolje. To je odnos 2:1 prema pirinču (dupla količina od smese za kuvanje).
Uključite aparat za kuvanje pirinča. Nakom otprilike pola sata će se aparat sam isključiti i kari pirinač je gotov.
Poslužite kari pirinač sa bundevom i kokosovim uljem topao u 3 porcije, ukrašen sa grančicom peršuna po želji.
Izuzetno ukusna kombinacija od omiljenih sastojaka!
Nežna, kremasta bundeva se fantastično dopunjuje sa punoćom pirinča i aromatičnim kokosovim uljem, a sve je začinjeno orijentalnim začinima!
Fantastično ukusno!