Način pripreme
Sitno iseckajte luk i šargarepu, a krompir - na kocke.
U šerpu stavite malo masti i izdinstajte ih. Sipajte vode i stavite meso, celer i začine. Kuvajte na tihoj vatri dok se u potpunosti ne skuva.
Izvadite ćuretinu iz šerpe, sačekajte da se ohladi i iseckajte je na male komade. Za to vreme stavite fidu i kuvajte 5 minuta.
Napravite zapršku tako što u posudicu stavite žumance, brašno i kiselo mleko.
Promešajte žicom za mućenje, pazeći da ne ostanu grudvice. Stavite meso u supu. Skinite je sa ringle.
Uzmite jednu kutlaču i stavite bujon u mleko, promešajte. Stavite još jednu kutlaču i ponovo promešajte.
Dodajte zapršku u ćureću supu.
Vratite na ringlu, sačekajte da proključa i sklonite.
Poslužite ćureću supu sa povrćem dok je vruća.