Ćuftice od pirinča sa kokosovim brašnom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
04/11/2019
"Objavljujemo sezonu pirinčanih ćuftica otvorenom, da je proslavimo "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 100 g
  • bujon - 200 ml, pileći
  • kokosovo mleko - 200 ml
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 1/2 glavice, sitno isečen, crni
  • beli luk - 1 čen, istucan
  • korijander - 2 kašike, sitno isečen
  • pečurke - 2 kašike, sitno isečene
  • luk - 2 struka, sitni isečen, mladi
  • jaja - 2 komada, umućena
  • za valjanje
  • prezle - 25 g
  • kokosovo brašno - 25 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bujon i kokosovo mleko se promešaju i stave se da provru. Ostavljaju se na tihoj vatri. U pola maslinovog ulja se zaprže luk i beli luk. Dodaje se pirinač i dobro se promeša.

U porcijama se sipa mleko i kuva se oko 20-25 minuta, dok pirinač ne omekša i tečnost se ne apsorbuje.

Začinjava se korijanderom i ostavlja se da se ohladi. U preostalom zagrejanom maslinovom ulju se zaprže mladi luk i pečurke na jakoj vatri 2-3 minuta dok ne omekšaju.

Sklanjaju se sa vatre i ostavljaju se da se ohlade. Od smese od pirinča se prave loptice veličine oraha, spljeskaju se na dlanu, u sredinu se stavlja po malo luka sa pečurkama i ponovo se zatvaraju u lopticu.

Loptice se uvaljaju u umućena jaja i smesu od prezli i kokosovog brašna i isprže se u ulju dok ne postanu zlataste u osuše se na kuhinjskom ubrusu.

Ćuftice mogu da se spreme unapred i da se zamrznu u frižideru. Čuvaju se do mesec dana, a prže se pre serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar