Način pripreme
Pileći bujon i kokosovo mleko se promešaju i stave se da provru. Ostavljaju se na tihoj vatri. U pola maslinovog ulja se zaprže luk i beli luk. Dodaje se pirinač i dobro se promeša.
U porcijama se sipa mleko i kuva se oko 20-25 minuta, dok pirinač ne omekša i tečnost se ne apsorbuje.
Začinjava se korijanderom i ostavlja se da se ohladi. U preostalom zagrejanom maslinovom ulju se zaprže mladi luk i pečurke na jakoj vatri 2-3 minuta dok ne omekšaju.
Sklanjaju se sa vatre i ostavljaju se da se ohlade. Od smese od pirinča se prave loptice veličine oraha, spljeskaju se na dlanu, u sredinu se stavlja po malo luka sa pečurkama i ponovo se zatvaraju u lopticu.
Loptice se uvaljaju u umućena jaja i smesu od prezli i kokosovog brašna i isprže se u ulju dok ne postanu zlataste u osuše se na kuhinjskom ubrusu.
Ćuftice mogu da se spreme unapred i da se zamrznu u frižideru. Čuvaju se do mesec dana, a prže se pre serviranja.