Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Brza predjela»Lignje na mediteranski način

Lignje na mediteranski način

Lignje na mediteranski način
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Ne tražite savršene lignje - mi mo ih već pronašli i ručkamo ih, a vi zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • lignje - 250 g
  • so
  • limunov sok - od 1 limuna
  • pivo - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja (ne manje)
  • lovorov list - 1 komad
  • brašno - za uvaljati
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite lignje. Isecite ih na kružiće.

U posudu stavite prstohvat soli, lovorov list i limunov sok.

Dodajte lignje. Dobro promešajte. Posudu prekrijte streć folijom ili poklopcem i ostavite na pola sata u frižideru.

Izvadite i iscedite lignje.

U drugu posudu pomešajte pivo sa brašnom. Metalnom žicom umutite prezle.

Uvaljajte svaki kružić lignje, prvo u brašno, a nakon toga u smesu od piva.

Pržite pohovane lignje u dobro zagrejanom ulju sa obe strane da se dobije zlatkasta boja.

Izvadite lignje na mediteranski način i ubrusom pokupite masnoću.

Obavezno servirajte sa kriškama limuna i majonezom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: