Način pripreme
Upržite na umerenoj vatri i u maslinovom ulju slaninu, luk i sušeni paradajz oko 10 minuta. Dodajte paradajz i masline, promešajte dobro i ostavite na slaboj vatri da se krčka oko 15 minuta, dok tečnost ne ispari.
Na kraju dodajte senf i ruzmarin. Posolite i dodajte biber po ukusu, promešajte dobro i skinite sa vatre.
Ugrejte rernu na 170 stepeni (uključite ventilator, ako ga nemate, onda rernu zagrejte na 190 stepeni). Posolite plećku sa svih strana. Oštrim nožem napravite džep pored kosti.
Stavite malo sosa na dno pleha u kome ćete peći meso. Kašikom napunite džep u plećki nadevom (sosom) i postavite je u pleh.
Preostalim sosom pokrijte jagnjeće meso. Umotajte pleh u foliju i pecite meso oko 90 minuta. na kraju skinite foliju i ostavite da se zapeče još 20 minuta.
Servirajte jagnjetinu sa prilogom za jagnjetinu od krompira i nane ili nekim drugim, po želji.