Kiselica od suvih šipuraka

Toni AleksovToni AleksovDžedaj19112
05/11/2019
"Aromatičan desert, koji lako možete pripremiti sa minimalnom količinom namirnica "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šipurak - 8 kašika, suvi
  • skrob - 5 kašika
  • voda - 3 šolje
  • šećer - 7 kašika
  • sok od limuna - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Šipurke potopite na jedan sat u hladnoj vodi. Nakon toga skuvajte šipurke u istoj vodi. Dobro ocedite vodu, a šipurak dobro ispasirajte i vratite u vodu u kojoj se kuvao.

Dodajte šećer i ponovo vratite sve na vatru da proključa.

Skrob rastvorite u hladnoj vodi i u tankom mlazu ga dodajte u kašu od šipuraka koja ključa.

Uz neprestano mešanje, kuvajte kašu dok se ne zgusne.

Gotovu kiselicu popravite sokom od limuna i podelite je u posude.

Poslužite dobro ohlađenu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar