Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krisel»Kiselica od bundeve i pomorandže

Kiselica od bundeve i pomorandže

Mariela HristovaMariela Hristova
Pomoćnik kuvara
7012205
Kiselica od bundeve i pomorandže2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Da li ste i vi bili među onom decom koja su jela kiselicu drugoj deci, jer ste je mnogo voleli"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 200 g
  • sok od pomorandže - 200 ml, (sveže isceđen)
  • skrob - 1 kašika
  • šećer - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, isecite i skuvajte bundevu. Dodajte sok od pomorandže i u blenderu ispasirajte.

Dodajte šećer i sve sipajte u malu šerpu, pa na slaboj vatri zagrejte dok ne prokuva.

Skrob promešajte sa malo vode i dodajte u smesu koja se kuva, uz neprestano mešanje.

Kada ponovo proključa, smesu sklonite sa vatre i ostavite je da se ohladi, a nakon toga je rasporedite u posude.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: