Pileći bataci sa pirinčem, prazilukom i pečurkama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
07/11/2019
"Priznajte - druga je stvar kad kod kuće zamiriše na jedno od najukusnijih domaćih jela "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano180
  • Pregledi tokom meseca179
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada
  • praziluk - 1 veliki struk
  • pečurke - 1 tegla, sterilisane
  • pirinač - 300 g, braon
  • ulje - 50 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite batake.

U posudi sa poklopcem zagrejte ulje i zapržite batake, posute biberom po ukusu - dok ne postanu zlatasto braon.

Dodajte na krupno isečen praziluk, proceđene pečurke i pržite dok praziluk ne omekša.

Dodajte opran i proceđen pirinač i mešajte 1-2 minuta. Posolite jelo po ukusu i sipajte 900 ml vrele vode, promešajte.

Stavite posudu za pečenje sa zatvorenim poklopcem u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pecite dok pirinač ne bude gotov.

Izvadite gotovo pile sa pirinčem i ostavite sa zatvorenim poklopcem da se izdinsta.

Ukusni i sočni pileći bataci sa pirinčem, prazilukom i pečurkama!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar