Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pileći bataci sa pirinčem, pečurkama i čeri paradajzom

Pileći bataci sa pirinčem, pečurkama i čeri paradajzom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pileći bataci sa pirinčem, pečurkama i čeri paradajzom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ako je istina, da se čovek ne hrani samo ustima, već i očima, ovi pileći bataci s pirinčem, pečurkama i čeri paradajzom su pravi praznik za čula"

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 2 komada
  • pirinač - 250 g
  • pečurke - 250 g
  • čeri paradajz - 10 - 12 komada
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • univerzalni začin - začin za pile
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite, posolite i pospite batake biberom i začinom za piletinu. Zapecite ih u posudu za pečenje s malo ulja.

Dodajte luk, nakon nekoliko minuta pečurke i pirinač. Promešajte i nalijte vodu.

Dodajte začine po izboru i poređajte odozgo čeri paradajz. Pecite jelo na 200 stepeni 35-40 minuta.

Pospite isečenim peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: