Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Patlidžan sa leblebijama i peršunom

Patlidžan sa leblebijama i peršunom

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Patlidžan sa leblebijama i peršunom
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Patlidžan i leblebiije - ubistveno ukusna kombinacija"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 500 g
  • leblebije - 400 g (iz konzerve)
  • paradajz - 400 g
  • peršun - 1 vezica
  • maslac - 75 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite i isecite patlidžan na male kocke. Začinite ih solju i ostavite 15-20 minuta u cediljki (stavljenoj u posudu).

Isplaknite ih.

Istopite maslac u dubokom tiganju i prebacite patlidžane u njega. Promešajte i ostavite da se dinstaju na srednjoj vatri 8-10 minuta.

Dodajte leblebije, promešajte i ostavite još 3-4 minuta.

Narendajte paradajz i sipajte ga u tiganj. Promešajte i ostavite da se krčka dok se jelo ne zgusne.

Na kraju dodajte prstohvat soli i prethodno usitnjen peršun.

Promešajte, sklonite sa vatre i servirajte.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: