Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečena jagnjetina u rerni sa folijom

Pečena jagnjetina u rerni sa folijom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Pečena jagnjetina u rerni sa folijom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
6
"Gledajući ovu jagnjetinu ne znamo da li o pečenoj korici da sanjamo, ili o garnirugu uz nju..."

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg (plećka)
  • luk - 1 vezica (svež)
  • nana - 3 - 4 struka (sveža)
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite dobro jagnjeće meso. Možete da ga ispečete kako celo tako i isečeno na porcije.

Pospite solju i utrljajte rukama.

Pomešajte meki maslac sa alevom paprikom i biberom. Promešajte dobro i ovom smesom namažite meso.

Pokrijte streč folijom i ostavite u frižideru 30 minuta.

Isecite luk i nanu na sitno. Stavite ih na dno posude za pečenje i preko njih poređajte meso. Prelijte sa šoljom vode i stavite aluminijumsku foliju.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 3 sata dok meso ne bude gotovo.

Deset minuta pre nego što izvadite pečenu jagnjetinu iz rerne sklonite foliju i vratite nazad da se formira prepečena korica.

Servirajte pečenu jagnjetinu sa svežom zelenom salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: