Jagnjeći kari sa začinima (Bhuna gosht)

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
09/11/2019
"Izazivamo vas da napravite najukusniju jagnjetinu na svetu, posle ćete naći vreme da nam zahvalite "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u šerpi sa lovorovim listom, kardamonom i jednim štapićem cimeta. Dodajte biber i karanfilić, a nakon minut dodajte pasirani luk. Dinstajte 15 minuta.

Dodajte sitno isečene zelene paprike, beli luk, đumbir i jagnjetinu. Pospite solju i dinstajte 20 minuta, mešajući s vremena na vreme. Ako je neophodno sipajte 2 kašike vode.

Nakon toga dodajte kurkumu, korijander, čili i garam masalu. Kuvajte još 5 minuta uz neprestano mešanje dodajući i 2 kašike vode.

Dodajte paradajz pire i kuvajte još 5 minuta. Nakon toga sipajte 4 šolje vode i nastavite da kuvate 15 minuta. Smanjite vatru, dodajte kiselo mleko, promešajte i servirajte sa listom korijandera.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar