Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Tompusi»Fini tompusi sa nadevom od belanaca i oraha

Fini tompusi sa nadevom od belanaca i oraha

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Fini tompusi sa nadevom od belanaca i oraha1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
"Sa ovoliko lepim i detaljnim receptom svako može da spremi čarobno ukusne tompuse"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • žumance - 2 komada
  • maslac - 300 g, svež
  • so - 1 prstohvat
  • voda - 4 ravne kašike
  • Nadev
  • belance - 1 komad
  • orasi
  • Za valjanje
  • šećer u prahu
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maslac u penu i dodajte mu jedno po jedno žumance, so, brašno i vodu. Zamesite testo i razvijte ga u koru debljine pola centimetra.

Od te kore isecite pravougaonike. Po dužoj strani im se stavlja nadev i uvija se kao cigara.

Poređajte tompuse na papir posut brašnom i ispecite u srednje zagrejanoj rerni dok slabo ne porumeni. Dok su još tople uvaljajte ih u šećer pomešan sa vanilom.

Nadev se sprema tako što se belance umuti u penu i dodaju mu se mleveni orasi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: