Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Hleb od jabuke sa suvim grožđem

Hleb od jabuke sa suvim grožđem

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Hleb od jabuke sa suvim grožđem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Sladak hleb nam se prijeo, ali ne bilo kakav, već da je sa suvim grožđem"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 i 1/2 šolje, belo
  • kvasac - 2 kašike, suvi
  • mleko - 3/4 šolje, toplo
  • šećer - 1/2 šolje
  • so - 1/2 kašičice
  • cimet - 2 kašike, mleveni
  • jabuke - 1 šolja, oljuštene i isečene na male kocke
  • suvo grožđe - 1 šolja, prethodno natopljeno u vodi
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se razmuti i mleku zajedno sa šećerom i ostavlja se na toplom dok ne počnu da se stvaraju mehurići. Brašno se proseje sa cimetom i solju.

Dodaje se kvasac i zamesi se gusto lepljivo testo. Ako je neophodno dodaje se još mleka. Dodaju se oceđeno suvo grožđe i jabuke.

Testo se ostavlja na toplom dva sata. Nakon što naraste prebacuje se u namazan kalup i ostavlja se na toplom još 2 sata.

Peče se jedan sat na umerenoj rerni dok ne dobije tvrdu koricu i pri kucanju daje šuplji zvuk.

Hleb se vadi iz rerne, maže se maslacem i ostavlja se da se ohladi 15 minuta nakon toga se vadi iz kalupa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: