Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Domaća ovčija čorba u loncu

Domaća ovčija čorba u loncu

MarianeMariane
Džedaj
14947
Domaća ovčija čorba u loncu1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Ukusnije od domaćeg ne postoji - i ako još niste ubeđeni u to, probajte ovu supicu"

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • rotkva - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • peršun - 1 koren
  • celer - 1 mala glavica
  • kupus - 800 g
  • šunka - 200 g
  • krompir - 5 komada
  • peradajz - 4 komada
  • peršun - 1 vezica
  • mirođija - 1 vezica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prelijte meso hladnom vodom i kuvajte dok ne bude polu gotovo. Isecite luk na sitno, korene - na trakice, a šunku i meso - na kocke. Paradajz isecite na krupno, kupus na trakice, a krompir ne secite.

U lonac poređajte red šunke, odozgo korene, kuvano meso, kupus, sitno isečene začine, odozgo još malo mesa, paradajz i ceo krompir.

Prelijte sastojke bujonom od kuvanja, poklopite lonac i pecite 90 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: