Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Svinjetine»Domaća svinjska čorba

Domaća svinjska čorba

Domaća svinjska čorba
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
14/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Prijatno uz domaću svinjsku čorbu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 250 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - po 1/2 od zelene i crvene
  • celer - struk
  • krompir - 1 komad
  • so
  • biber
  • čubar
  • rezanca - šaka
  • paradajz pire - 1 kašika
  • za zapršku
  • žumance - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
  • kiselo mleko - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso stavite u šerpu as vodom i solju i kuvajte dok meso ne bude gotovo. Izvadite i iskidajte na male parčiće, a bujon procedite i izdvojte.

Oljuštite povrće i isecite ga na sitno. Krompir na kocke. U šerpu stavite 2-3 kašike ulja i zapržite povrće. Sipajte bujon.

Dodajte so, začine, paradajz pire, meso i rezanca. Sačekajte da provri i smanjite ringlu.

Kuvajte ukusnu svinjsku čorbu 10 minuta ili dok svi sastojci ne budu gotovi. Sklonite sa ringle i napravite zapršku.

U posudi umutite žumance, brašno i kiselo mleko žicom. Uzmite kutlaču čorbe sa mesom u stavite u zapršku.

Dodajte drugu i tako dok temperature ne postanu jednake. Prebacite svu zapršku u čorbu i vratite na ringlu.

Sačekajte da provri, isključite i sklonite. Servirajte vašu domaću svinjsku čorbu, posutu svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: