Mini čabate sa maslinama i sušenim paradajzom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
12/11/2019
"Jedite ih dok su još tople, ne treba da se propuste "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Potopite sušeni paradajz prethodno u toplu vodu.

Prosejte brašno. Napravite u sredini udubljenje i dodajte kvasac, so, šećer i maslinovo ulje.

Dodajte oceđeni paradajz.

Sipajte mlaku vodu u tankom mlazu i zamesite meko testo.

Pred kraj mešenja dodajte sitno iseckane masline, prethodno odvojene od koštica.

Pokrijte testo folijom i ostavite na toplom da nadođe i da se udvosturči.

Gotovo testo kidajte na loptice, a svaku razvucite na fitilj.

Poređajte mini čabate u pleh sa dnom koje se ne lepi.

Napravite proreze uz pomoć oštrog noža po dužini ćabata.

Pospite površinu sa malo brašna

Ostavite hlepčiće sa maslinama da ponovo nadođu.

Pecite dok ne bude gotovo /dok ne dobiju lepu boju/.

Dok još tople mini čabate sa maslinama i suvim paradajzom su veoma ukusne.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar