Način pripreme
Potopite sušeni paradajz prethodno u toplu vodu.
Prosejte brašno. Napravite u sredini udubljenje i dodajte kvasac, so, šećer i maslinovo ulje.
Dodajte oceđeni paradajz.
Sipajte mlaku vodu u tankom mlazu i zamesite meko testo.
Pred kraj mešenja dodajte sitno iseckane masline, prethodno odvojene od koštica.
Pokrijte testo folijom i ostavite na toplom da nadođe i da se udvosturči.
Gotovo testo kidajte na loptice, a svaku razvucite na fitilj.
Poređajte mini čabate u pleh sa dnom koje se ne lepi.
Napravite proreze uz pomoć oštrog noža po dužini ćabata.
Pospite površinu sa malo brašna
Ostavite hlepčiće sa maslinama da ponovo nadođu.
Pecite dok ne bude gotovo /dok ne dobiju lepu boju/.
Dok još tople mini čabate sa maslinama i suvim paradajzom su veoma ukusne.
Neka vam je slatko!