Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Krekeri sa niskim sadržajem ugljenih hidrata

Krekeri sa niskim sadržajem ugljenih hidrata

Krekeri sa niskim sadržajem ugljenih hidrata
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
15
"Idealni krekeri za ljude koji se hrane hranom, koja sadrži niske količine ugljenih hidrata"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sitan sir - 2 supene kašike pune
  • morska so - 1/2 kašičice
  • origano - 1 kašičica
  • brašno od heljde - 4 supene kašike
  • brašno od spelte - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo jaja sa solju. Umutimo viljuškom, dodajemo sitan sir, suvi origano i zamesimo testo sa dve vrste brašna.

Posipamo sto brašnom od spelte i testo razvučemo oklagijom, posutom brašnom zato što se lepi.

Razvučemo na malu pravougaonu koru, iselemo na dva prsta traje, a svaku sečemo na krekere.

U pleh, obložen papirom za pečenje poređamo i odozgo izbušimo viljuškom na dva-tri mesta.

Rernu ugrevamo na 180 stepeni i pečemo sa ventilatorom na 15-20 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Krekere sa niskim sadrajem ugljenih hidrata serviramo na tanjiru i jedemo bez griže savesti za figuru.

Ukusno i zdravo!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: