Način pripreme
Očišćene pečurke blanširamo u posoljenoj vodi u koju dodajemo 1 supenu kašiku sirćeta. Nakon što se ohladi, ocedimo od vode.
Vadimo korene i isečemo na sitne kockice.
Orahe isečemo nožem krupnije.
U tiganju sa ugrejanim dnom stavite maslac i 2-3 kapljice biljne masti.
U njima propržite 4-5 minuta sitno iseckan crveni luk. Dodajte kockice korena pečuraka i orahe.
Nadev začinimo biberom i malo soli po ukusu, ne zaboravljamo da su pečurke blanširane u posoljenoj vodi.
Sitno iseckani peršun pomešamo sa kockicama čedar sira. Dodajemo ih u nadev, nakon toga ostavljamo da se ohladi.
Napunimo pečurke nadevom i stavljamo u namazan pleh iz rerne.
Pečemo punjene pečurke dok ne budu gotove oko 10-12 minuta.
Osima kao toplo predjelo, pečurke punjene orasima, lukom i topljenim sirom su idealan dodatak uz pečena mesa, šnicle ili pržene ćuftice.
Komentari