Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Indijski slani Lasi

Indijski slani Lasi

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Indijski slani Lasi
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
16/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
4
"Specijalno za one koji vole ajran - jedna aromatičnija i egzotičnija varijanta iz daleke Indije"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 500 g, gusto, punomasno
  • menta - 20 svežih listova
  • kumin - 1/4 kašičice, mleven + za posipanje
  • so - 1/2 kašičica ili po ukusu
  • led - 8 kockica, mrvljeni
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ako volite bugarski ajran sa solju, ovaj indijski napitak će vam se sigurno dopasti. Jedinstveno aromatičan, odgovarajuć za pijenje u svako doba, čak ćemo vam odati jednu tajnu - ide uz rakiju.

Da biste pripremili indijski slani Lasi, stavite u blender kiselo mleko sa listovima mente. Odvojite dve-tri i iseckajte za posipranje na kraju.

Meljite na velikoj brzini da se menta i mleko spoje u jedno.

Stavite so, vodu - hladnu i kumin i mutite nekoliko puta na velikoj brzini kratko.

Sipajte u čaše, pospite kuminom i iseckanom mentom i servirajte vaš Lasi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: