Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Indijski hleb Čapati

Indijski hleb Čapati

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Indijski hleb Čapati1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Tradicionalni indijski tanki hleb Čapati, koji možete da pripremite od integralnog brašna"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 250 g
  • voda - 150 ml
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte. Posolite i postepeno dodajte vodu, meseći da dobijete elastično testo. Ostavite testo da se odmori i posle oko sat vremena mesite na brašnom posutoj podlozi.

Podelite testo na 10 loptica, koje se razvaljaju u tanke okrugle kore. Pecite sa obe strane na zagrejanom saču ili tiganju sa debelim dnom.

Gotovi indijski hleb Čapati premažite maslacem, složite jedan na drugi i umotajte u krpu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: