Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pirinač na tiganju»Indijski pirinač Kašmiri

Indijski pirinač Kašmiri

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k90217k
Indijski pirinač Kašmiri
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Servirajte ovaj obični indijski pirinač Kašmiri sa izmrvljenim pečenim orašastim plodovima ili sušenim voćem. Ukusan i veoma aromatičan!"

Potrebni sastojci

  • basmati pirinač - 250 g
  • karanfilić - 3 komada
  • kardamon - 3 mahune
  • cimet - 1 štapić
  • šafran - 1 prstohvat
  • kurkuma - 1 kašičica, ravna
  • ulje - 30 ml
  • beli luk - 3 čena
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte basmati pirinač prema uputstvima na pakovanju tako što u vodu stavite kašičicu ulja, malo soli, kurkumu, karafnilić, cimet i na kraju kuvanja - šafran.

Zapržite sitno naseckan beli luk u ostalom ulju.

Kada je pirinač gotov, sipajte ga u beli luk u tiganj, kratko mešajte i izvadite karanfilić, štapić cimeta i kardamon. Dodatno začinite sa još soli, ako je potrebno.

Servirajte ovaj obični indijski pirinač Kašmiri sa izmrvljenim pečenim orašastim plodovima ili sušenim voćem. Ukusan i veoma aromatičan!

Može da se posluži kao prilog sa pirinčem ili kao samostalno predjelo. Takođe, pogledajte kako da napravite savršeni pirinač sa maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: