Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Vitaminska salata»Salata sa crvenom cveklom, sirom i pestom od bosiljka

Salata sa crvenom cveklom, sirom i pestom od bosiljka

Salata sa crvenom cveklom, sirom i pestom od bosiljka
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Savršena kombinacija ukusa - zadivljujuća, neobično ukusna i laka za spremanje"

Potrebni sastojci

  • krastavac - 1 komad, srednji
  • paradajz - 1 komad, veliki, ružičasti
  • crvena cvekla - 1 glavica, skuvana
  • dresing
  • maslinovo ulje
  • jabukovo sirće
  • so - po ukusu
  • garniranje
  • ovčiji sir - 100 g
  • pesto - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće se opere, paradajz se iseče na polu mesece i poređa se u mali tanjir po krajevima.

Krastavac se oljušti kao zebra - na lente, i seče se na tanke kriške. Poređa se kao drugi red u tanjir.

Cvekla se kuva u šerpi sa vodom 40 minuta, vadi se i oljušti se kora. Seče se na parčiće i stavlja se u sredinu salate.

Posipa se pripremljenim dresingom pri čemu se mešaju sastojci.

Garnira se sa kockom sira i pestom od bosiljka. Sveže, ukusno, letnje i zdravo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: