Način pripreme
1 šolja = 200 ml
Pleh za pečenje - 20 cm.
U posudi umutite jaja sa šećerom i vanilom mikserom na visokoj brzini 4-5 minuta dok se šećer ne rastopi i dok ne dobijemo mekan krem.
Dodajte kiselo mleko i ulje i ponovo mutite, ovaj put na niskoj brzini miksera.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u delovima u smesu, mešajte spatulom da ne padne obim. Na kraju dodajte rum.
Sipajte smesu za kolač u pleh 20 cm, prethodno obložen papirom za pečenje. Ja sam koristila papirni, za jednokratnu upotrebu.
Rastopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj 20-30 sekundi.
Prelijte kapikom i uz pomoć drvenog štapića napravite nekoliko pokreta da se pomeša i preostala smesa i da se stvoe šare.
Isecite nektarine na tanke polumesece i poređajte odozgo.
Pospite obilno bademima i stavite da se peče na 170 stepeni 30-35 minuta, proverite čačkalicom za zube.