Zimska čorba sa goveđim repom i leblebijama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8824
3
20/11/2019
"Ako ćete spremati čorbu za muža neka buda ova - jaka, aromatična i bogatog ukusa "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo zagrevate maslinovo ulje u velikom tiganju i spremate repove dok ne postanu blago braon. Izvadite ih i u istom tiganju zapržite šargarepe, praziluk i celer, dok praziluk ne omekša.

Nakon toga vratite repove zajedno sa paradajz pireom, lovorovim listom i bujonom. Ostavljate jelo da provri, smanjujete vatru i ostavljate ga ne pokrivajući ga, da se krčka oko 3 sata, dok meso ne omekša. Procedite čorbu u veliku posudu, odvajate kosti i bacate ih, a meso iskidate na krupno.

Vratite meso i povrće u čorbu i ostavite da se ohladi tokom jedne noći u fižideru.

Sklonite gornji sloj masnoće sa površine čorbe i prebacite je u novu posudu, nakon toga je ostavite da provri. Za to vreme zapržite kobasicu dok ne postane hrskava.

U čorbu dodajte leblebije i testeninu orzo (rizoni). Pokrijte i ostavite da se krčka 8-10 minuta dok pasta ne omekša. Začinite po ukusu i servirajte sa kobasicom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar