Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Zimska čorba sa ćufticama

Zimska čorba sa ćufticama

ZoriZori
Guru
8842825k
Zimska čorba sa ćufticama
Fotografije: Zori
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"I mali i veliki žele da probaju ovu aromatičnu zimsku čorbu sa ćufticama"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g, smese
  • luk - 2 glavice
  • jaje - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • praziluk - 1 struk
  • krompir - 4 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 3 komada
  • brašnp - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • celer - 1 šoljica, naseckan na kockice
  • ulje - 1 šoljica
  • teleći bujon - 1.5 l
  • so
  • crni biber
  • kumin
  • đumbir - 1/2 kašičice, u prahu
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Jedna glavica kromid luka se sitno ansecka i pomeša sa mlevenim mesom, jajetom i začinima - solju, crnim biberom i kuminom. Pomeša se i oblikuju se male ćufte.

U dublju šerpu se sipa ulje i prže se ćuftice.

Vade se iz tanjira i u istoj masnoću redosledom se propržavaju druga glavica naseckanog kromid luka, prazuluk, šargarepe naseckane na kockice, sitno naseckane paprike, na kraju se dodaje celer i naseckani krompir.

Sipa se teleći bujon i čorba se ostavlja da ključa 30-40 minuta. Zatim se uzima malo bujona i kada se malo ohladi, u njemu se rastvara brašno i aleva paprika.

U tankom mlazu se sipa uz neprestano mešanje u zimskoj čorbi, u nju se ubacuju i ćuftice i ostavlja se da malo vri 7-8 minuta, nakon čega se skida sa ringle.

Dodaju se začini po ukusu - so, crni biber, kumin i đumbir.

Pre serviranja čorba se posipa peršunom i naseckanim čenovima belog luka.

Zimska čorba sa ćufticama je mnogo ukusna.

Ukoliko želite da čorba bude malo gušća, prosto napravite jelo sa ćufticama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: