Špagete sa celim komadom lososa

20/11/2019
"Špagete i losos - zadivljujuća kombinacija za ljude, koji vole ukusnu i kvalitetnu hranu "
Priprema20 min.
Kuvanje18 min.
Ukupno38 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano120
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i prepržite ga na 3-4 kašike maslinovog ulja. Dodajte pečurke, očišćene i krupno isečene i još malo maslinovog ulja, jer ga brzo upiju. Kuvajte 2 minute uz neprestano mešanje, dolijte punomasnu pavlaku za kuvanje i 1/2 šoljice vode. Smanjite vatru na minimum i ostavite sos polako da se krčka.

2. Stavite špagete da se kuvaju prema uputstvima na pakovanju za pripremu al dente. Kada kuvate špagete, ni u kakvom slučaju ih ne lomite, već ih cele, uspravne spustite u ključalu vodu, da budu raspoređene u obliku lepeze. Pogurkajte krajeve koji štrče i tako će se polako cele potopiti, jer će donji deo, koji je u vodi omeknuti.

3. Zagrejte tiganj sa nelepljivim premazom na jakoj vatri - jedan stepen ispod maksimuma. Isecite losos na tanke šnicle i ispecite prvo sa strane gde je koža, posle na kratko i sa druge strane, kako bi zadržao mekanu sredinu. Izvadite šnicle i kada se ohlade, polako (da se ne opečete), odvojte kožu oštrim nožem. Ona lako otpada, ali ipak koristite nož, da se komadi ribe ne bi izlomili. Posolite i ostavite sa strane.

4. Skuvane al dente špagete zagrabite priborom za to namenjenim i stavljajte ih u sos zajedno sa vodom ostalom od kuvanja. Stavite mast i sos koji je ostao od kuvanja lososa. Dodajte parmezan i mocarelu, so po ukusu i uz naginjanje tiganja ka vašoj strani i blago prebacivanje i pomeranje, pomešajte sve.

5. Rasporedite špagete po porcijama i na svaku stavite jedno ili dva parčeta lososa i stručak svežeg bosiljka.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar