Način pripreme
U šerpu sa posoljenom vodom stavljamo oljuštene cele glavice luka na oko 25 minuta. Ostavljamo da se ohlade i pažljivo sklanjamo sredinu, pri čemu treba da ostanu 3-4 sloja da formiraju posudicu.
Sredinu sečemo na sitno i zapržimo dok ne postane zlatasta. Odvajamo je sa strane, a u istu masnoću stavljamo pirinač, sočivo, kurkumu, piment, cimet i prstohvat soli i bibera. Dodajemo bujon u kuvamo dok ne ispari, pazeći da se pirinač ne pretvori u kašu.
Na dno na posudice od luka stavljamo malo prženog luka, pomešanog sa blago zapečenim i istucanim bademima. Dodajemo nadev sa pirinčem i ponavljamo proceduru.
U namazanu posudu za pečenje poređamo gotove posudice posipamo šećerom i sirćetom, pokrivamo folijom i pečemo u umerenoj rerni 25 minuta, pri čemu poslednjih 5 minuta pečemo bez folije.